Praktische informatie

Het Noorder Lichthuis
Sørsida 10
8285 Leines

>mail@hetnoorderlichthuis.nl
+31651129239

67° 43’39.0 “N
14° 48’35.0 “E

reisinformatiE

Met het vliegtuig

Je vliegt via een tussenstop, doorgaans in Oslo of Bergen, naar Bodø Airport. Het duurt ongeveer 20 minuten om van het vliegveld naar de haven te lopen, maar er rijden regelmatig bussen die je naar het centrum van Bodø brengen. Van daar uit is het nog ongeveer 5 minuten lopen. Je kunt vanaf de luchthaven ook een taxi nemen naar de haven voor ongeveer 150 Nkr. 

Met de trein

In Bodø vind je ook een treinstation. Zo kun je ons ook vanuit het zuiden bereiken met een prachtige meerdaagse treinreis door Noorwegen. Vanuit het treinstation is de haven ook goed bereikbaar.

Met de Hurtigruten

Bodø is één van de stops van de beroemde Hurtigruten. Je kunt een bezoek aan ons dus prima combineren met (een deel van) de prachtige cruisetocht die de hele kust van Noorwegen aandoet!

Aangekomen in de haven – Kai Sentrumsterminalen Bodø.

Het is, zeker in het drukkere zomerseizoen, aan te raden om vooraf een (retour) kaartje voor de overtocht te reserveren, zodat je van de overtocht bent verzekerd De eindbestemming waar het om gaat is “Helnessund”. Je kunt ook een kaartje kopen in het terminalgebouw van de boot.
Let op, dit betreft een voetgangerspont, auto’s kunnen niet mee. Fietsen, kayaks, honden en bagage zijn geen probleem. Er is in het laagseizoen doorgaans maar één boot per dag, dus als je deze mist, moet je overnachten in Bodø of een auto huren!
Wij halen je op vanaf de kade van Helnessund om na een paar minuten Het Noorder Lichthuis te bereiken.

Met de auto

Je kunt ons middels een prachtige roadtrip met auto of camper bereiken, waarbij je onderweg de meest prachtige en indrukwekkende natuurgebieden doorkruist. Een aanrader als je van reizen met de auto houdt en prima te combineren met bijvoorbeeld een uitstapje naar het bijzondere Fjordengebied of wellicht zelfs de Noordkaap. 
Ook kun je ervoor kiezen, bijvoorbeeld als je de omgeving graag met de auto wilt verkennen, maar niet de hele afstand wilt rijden, een auto te huren in Bodø.

Rij in de richting van Narvik en volg de borden naar Steigen. Na de afslag volgt een lange tunnel en daarna kom je na anderhalf uur aan bij Het Noorder Lichthuis.
De hele reis van Bodø naar Het Noorder Lichthuis duurt ongeveer 4 uur.

Het is ook mogelijk een auto te huren in Helnessund bij de garage “Oljeservice Steigen”, gelegen op loopafstand van de haven in Helnessund. Het aanbod van huurauto’s is, voor wat betreft het aantal huurauto’s als de keuze/opties, beperkt, maar zeker een optie om toch de prachtige omgeving te verkennen.

Op de kaart